Under gårdagens åttondelsfinal mellan Sverige och Ukraina fick Marcus Danielson rött kort efter en tuff tackling på Ukrainas Artem Besedin. Nu kommer ukrainska medier och uppger att Besedin lämnat truppen och missar resten av EM.

Sverige förlorade tungt igår kväll mot Ukraina efter ett sent avgörande för Ukraina i förlängningen. Det svenska laget fick spela med en man mindre i stort sett hela förlängningstiden efter att Marcus Danielson drog på sig ett rött kort. Mittbacken vann en duell där han var först på boll men i ett efterskede kom upp högt med dobbarna på Ukrainas Artem Besedin.

Danielson gavs till en början ett gult kort från domaren men efter VAR-granskning visade domaren upp ett rött kort. Den ukrainska spelaren Besedin låg i stora smärtor på planen och fick hjälpas ut av läkare över sidlinjen. Nu kommer beskedet att Ukrainas forward missar resten av EM, det meddelar Sport Segodnya.

Artem Besedin ska nu lämna truppen enligt den ukrainska tidningen. Det innebär att han missar kvartsfinalen mot England på lördag och i förlängningen även resten av turneringen, om Ukraina skulle nå längre.

Uppdaterad 30 juni, 2021