Expekt

Ola Toivonen kommer att agera expert under EM för SVT. Den tidigare landslagsstjärnan kommer tillsammans med andra tv-profiler att guida svenska folket genom Europamästerskapet i sommar.

Igår kom det dystra beskedet att en av Allsvenskans mest lysande stjärnor Ola Toivonen missar resten av säsongen. Malmöspelaren ska operera sitt knä och missar chansen att hjälpa sitt MFF till ännu ett SM-guld.

Inget spelande för Toivonen i sommar, men den tidigare landslagsspelaren tar istället position i tv-rutan. Under onsdagen presenterade SVT sin trupp till sommarens EM, där Ola Toivonen kommer att göra debut som expert i samband med Sveriges matcher. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

Toivonen var en viktig pusselbit i Janne Anderssons landslag under VM 2018, där han bland annat gjorde 1-0 målet i förlusten mot Tyskland. Men nu ser han fram emot att få analysera sina tidigare lagkamrater.

– Det ska bli otroligt roligt att få dela med mig av mina kunskaper kring fotboll och speciellt det svenska landslaget. Hur det är att vara på ett mästerskap som spelare, vad som är viktigt och detaljer kring till exempel taktiska matchgenomgångar, säger Toivonen i ett pressmeddelande.

SVT sänder Sveriges premiär mot Spanien den 14 juni och mot Slovakien den 18 juni, då med Ola Toivonen som gästande expert.

Uppdaterad 26 maj, 2021