Robin Olsen har fått äran att vakta set svenska målet i samtliga tre gruppspelsmatcher och gjorde där en mycket stark insats. På dagens presskonferens delade han med sig av sina egna tankar om EM hittills tillsammans med landslagets målvaktstränare Maths Elfvendal.

Förstemålvakten har hittills gjort en mycket stark insats i lagets tre matcher och är hittills väldigt nöjd med sin insats.
– Det började med en tuff match mot Spanien där det var mycket att göra. Efter den matchen känner du att du är med i turneringen. Sen har det egentligen flutit på efter det. Så ser jag till egen prestation så är jag nöjd. Även om vi tittar på hela laget, att gå och vinna hela gruppen, jag är också otroligt stolt över vad vi åstadkommit.

Olsens framgångar i mästerskapet har väckt rykten om en eventuell klubblagsflytt, men detta är inte i 31-åringens fokus för stunden.
– Det är ingenting jag tänker på just nu, det har gått bra personligen och det är någonting jag njuter av och någonting jag vill fortsätta med och därför håller jag fokuset på det. Vad som händer efter får vi ta då, just nu är jag här och jag vill gå långt med Sverige.

Lagets målvaktstränare Maths Elfvendal kommenterade även han Olsens insats såhär långt.
– Han fortsätter prestera på en väldigt hög internationell nivå och har betytt mycket för våra framgångar hittills och vi är väldigt nöjda med det. Robin spelar sin bästa fotboll just nu, både på träning och match. Det han presterar är riktigt, riktigt bra.

Målvaktstränaren blev nyligen klar för Serie B-klubben Parma och kommer nu att dela sin tid mellan den italienska klubben och landslaget.
– De kontaktade mig och presenterade en väldigt intressant vision och ville ha med mig på det tåget. Då kände jag att det var läge att testa nya utmaningar på klubbnivå, plus att jag kan behålla landslaget som var ett krav ifrån min sida.

En annan person som kommer in som nytillskott i klubben är Italiens tidigare landslagsmålvakt Gianluigi Buffon, som Elfvendal nu kommer att jobba tätt ihop med.
– Jag ser fram emot det. Det var inte klart när Parma kontaktade mig och redan då såg jag mycket fram emot att flytta till Italien. Han besitter en erfarenhet som väldigt få målvakter i hela världen besitter och att få ta del av det och jobba med honom tror jag är bra för min utveckling.

Elfvendal bekräftar även att han varit i kontakt med Buffon inför deras kommande samarbete.

Robin Olson ser positivt på Maths flytt.
– Fantastisk kul för honom. Det är inte ofta som tränare kommer utomlands och Mats förtjänar detta. De år som vi har jobbat ihop har jag varit otroligt nöjd med vårat arbete och att han kan ta det steget i sin karriär är fantastiskt.

Även assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren hoppas på det bästa för sin kollega.
– Det är jätteviktigt för den svenska tränarkåren att alla typer av tränare får chansen att visa upp sig ute i Europa, det kommer öppna dörrar för fler tränare vilket är jättebra för svensk fotboll.

Uppdaterad 24 juni, 2021