Idag inleds den andra omgången av gruppspelet, där lagen går in i sina möten med kött på benen ifrån premiärerna. Matcherna som spelas här är otroligt viktiga, då deras utkomst kan sätta stor press på lagen inför den avslutande omgången. Vi summerar här vad du har att vänta dig under de kommande EM-dagarna.

För Sveriges del väntar ett möte med Slovakien, laget som på förhand sågs som gruppens underdog men som just nu ligger i tabellens topp efter en något otippad seger mot Polen. I och med att Sveriges möte med Spanien slutade oavgjort är det otroligt viktigt att laget får med sig en vinst för att man ska kunna nå en direktplats till slutspelet. Matchen äger rum på fredag, men utöver denna finns det en mängd andra intressanta möten att följa under de kommande dagarna.

Här är alla matcher i den andra gruppspelsomgången

Onsdag 16 juni kl. 15:00 Finland – Ryssland (visas i TV4)
Ryssland måste börja ta poäng om de vill ta sig vidare i och med att man möter Danmark i den sista omgången. För Finlands del kan poäng i dagens match ta laget till ett historiskt EM-avancemang, precis som Island för fem år sedan.
>> ODDS: 1.70 på att Ryssland vinner hos Leovegas

Onsdag 16 juni kl. 18:00 Turkiet-Wales (visas i SVT 2)
Turkiet åkte på en riktig överkörning mot Italien och måste börja plocka poäng. Wales har i sin tur gruppfavoriterna i den sista omgången och mötet med Turkiet kan därmed vara deras sista chans till poäng.
>> ODDS: 2.45 på att Turkiet vinner hos Snabbare

Onsdag 16 juni kl. 21:00 Italien-Schweiz (visas i SVT 1)
Italien är de lag som kanske imponerat mest såhär långt och har här chansen att ta ett ytterligare grepp om gruppsegern. Även för Schweiz del är poäng viktiga för att kunna ha en chans på avancemang.
>> ODDS: 3.85 på att matchen slutar oavgjort hos Betsson

Torsdag 17 juni kl. 15:00 Ukraina-Nordmakedonien (visas i SVT 1)
Måste-match för båda lagen som gick förlorande ur sina premiärer. Full pott poäng krävs om man vill ha chans på att bli en av de bästa grupptreorna.
>> ODDS: 1.63 på att Ukraina vinner hos Expekt

Torsdag 17 juni kl. 18:00 Danmark-Belgien (visas i TV4)
Det återstår att se hur Danmark tacklar att ta sig ut på planen igen efter det dramatiska mötet med Finland. Belgien imponerande i första matchen mot Ryssland och för Danmarks del är poäng ett måste för att kunna räkna hem ett avancemang.
>> ODDS: 3.20 på att matchen slutar oavgjort hos Leovegas

Torsdag 17 juni kl.21:00 Nederländerna-Österrike (visas i TV4)
Laget som vinner den här matchen kommer troligtvis vinna hela gruppen, vilket gör detta till en nyckelmatch i grupp C.
>> ODDS: 1.59 på att Nederländerna vinner hos Betsson

Fredag 18 juni kl. 15:00 Sverige-Slovakien (visas i SVT 1)
Sverige måste gå för tre poäng om man vill sluta tvåa i gruppen. Annars har Slovakien sex poäng, samtidigt som Spanien lär gå segrande i sina två kvarvarande matcher. Det kan dock räcka med ett kryss för Sverige om man sedan vinner mötet med Polen.
>> ODDS: 1.80 på att Sverige vinner hos Snabbare

Fredag 18 juni kl. 18:00 Kroatien-Tjeckien (visas i SVT 2)
Kroatien spelade bra i premiären mot England, men åkte ändå på en förlust. Tjeckien vann samtidigt lite överraskande mot Skottland och toppar därmed tabellen. Kroatien måste gå all in i mötet om de ska ha någon chans att nå slutspelet.
>> ODDS: 2.20 på att Kroatien vinner hos Leovegas

Fredag 18 juni kl. 21:00 England-Skottland (visas i SVT 1)
Ett brittiskt derby på Wembley Stadium. England har här chansen att i stort sett säkrat gruppsegern om Kroatien samtidigt vinner sin match mot Tjeckien.
>> ODDS: 1.33 på att England vinner hos Expekt

Lördag 19 juni kl. 15:00 Ungern-Frankrike (visas i TV4)
Gruppens slagpåse Ungern stod pall mot Portugal fram till matchens slut och det återstår att se om de kan prestera lika bra mot Frankrike. Fransmännen var duktiga på att pricka mål mot Tyskland, men den här gången gäller det att man gör det utan att vara offside.
>> ODDS: 1.31 på att Frankrike vinner hos Snabbare

Lördag 19 juni kl. 18:00 Portugal-Tyskland (visas i TV4)
Portugal gick fullt ut i avslutningen mot Ungern och kunde på så sätt säkra segern och en god målskillnad, samtidigt som Tyskland nätade i eget mål mot Frankrike. De regerande mästarna har här goda chanser att ta greppet om gruppsegern, samtidigt som Tyskland måste komma in i matchen – på rätt halva av planen.
>> ODDS: 3.35 på att matchen slutar oavgjort hos Betsson

Lördag 19 juni kl. 21:00 Spanien-Polen (visas i TV4)
Ett riktigt ångestmöte. Spanien har stor press på sig efter krysset mot Sverige, precis som Polen har efter förlusten mot Slovakien. Bägge lagen är i ett starkt behov av en vinst, Spanien för att kunna vinna gruppen och Polen för att kunna nå ett slutspel.
>> ODDS: 1.38 på att Spanien vinner hos Leovegas