Efter en mäktig invigning där Andrea Bocelli dundrade av ”Nessum Dorma” klev Italien och Turkiet ut på Stadio Olympico i Rom för att inleda detta mästerskap. Det var sedan en match där Italien dominerade från start till mål och vann premiären med imponerade 3-0. 

De 14 000 åskådarna på Stadio Olympico fick se ett Italien sätta full fart direkt från start. Redan från matchminut ett så pressade man ner Turkiet som fick lägga sig på defensiven. Där blev man sedan kvar i stort sett hela matchen och Turkiet kom aldrig till några farliga chanser under hela matchen.

Istället var det Italien som dominerade både bollinnehavet och målchanserna. Men i första halvlek renderade alla chanser inte i några mål och lagen gick till pausvila i premiären med ett 0-0 resultat.

Men i andra halvlek så släppte även målskyttet för Italien och man gick upp till 1-0 efter ett självmål av Demiral som styrde in ett skott i eget mål. Sedan utökade Ciro Immobile för Italien till 2-0 innan Insigne fastställde slutresultatet med 3-0.

Det var ett Italien som imponerade stort i premiären samtidigt som Turkiet inte fick alls fick ut något av sitt spel och har mycket att jobba på framöver i mästerskapet.

För Italien väntar ju Schweiz i nästa gruppspelsmatch samtidigt som Turkiet ska ställas mot Wales.

Uppdaterad 11 juni, 2021