Nederländerna och Österrike möttes idag i kampen den första slutspelsplatsen i grupp C. Det var hemmanationen som gick segrande ur mötet i Amsterdam.

Mötet inleddes svagt där inget av lagen fick till några försök på mål. I den tionde minuten uppstod dock en situation som efter videogranskning tilldelade Österrikes David Alaba ett gult kort, samtidigt som Nederländerna fick en straff. Memphis Depay fick äran att skjuta och bollen blev omöjlig för den österrikiske målvakten att rädda. Till publikens jubel tog hemmalaget ledningen och kunde därefter visa upp lite mer vilja till anfall. Dock blev det många missar, samtidigt som Österrike själva inte lyckades vända spelet till sin egen fördel.

I den andra halvleken var det dock gästerna som inledde bäst, men inte heller här lyckades man ta sig hela vägen fram. Laget tilldelades bland annat en hörna, där hela det holländska laget ställde upp sig i ett perfekt försvar. Efter ett antal byten i bägge lagen ökar på tempot och i den 67:a minuten sätter Nederländerna 2-0 genom Denzel Dumfries. Österrike kämpade sedan på in i de sista för att försöka få till en kvittering, men något mål blev det aldrig. Istället var det Nederländerna som kunde räkna hem en ny vinst när slutsignalen ljöd.

Nederländerna har nu sex poäng och är klara för slutspel inför matchen mot bottenlaget Nordmakedonien. Österrike möter i sin tur Ukraina i den sista omgången, som även de står på tre poäng. Mötet här är därmed direkt avgörande för vem som tar sig vidare till åttondelsfinal. De avslutande matcherna i grupp C spelas på måndag klockan 18:00 svensk tid.

Uppdaterad 17 juni, 2021