Det var ett Sverige som öppnade starkt de fem första minuterna, men sedan det var Kroatiens halvlek. Ledningsmålet kom i 32:a minuten, en bredsida av Nikola Vlasic som var otagbar för Robin Olsen.

Det var egentligen inte att Kroatien hade ett stor övertag eller ens så många chanser på mål, men Kroatiens mittfält ägde bollen långa stunder och det var svårt för Sverige att vinna tillbaka bollen. Kroatien ledde, helt rättvist, med 1-0 efter första halvlek.

Efter pausen var det ett helt annat Sverige som kom ut på plan, då var det svenskarna som hade det bättre laget. Vi får se en snygg reducering där Lustig löper in på högra sidan av straffområdet, passar in i mitten till Forsberg som sedan släpper bollen vidare till en fri Marcus Berg som bara behöver trycka dit bollen.

Mot slutet av matchen så missbedömer Pontus Jansson hur bollen kommer och detta misstag leder till slut att Kroatien sätter vinstmålet och matchen slutar 2-1. Ett snöpligt slut och kanske något orättvist sett Sveriges spel i andra halvlek.

Näst väntar returmötet mot Portugal, en match som spelas på bortaplan 14 oktober kl 20.45 och sänds på TV4 och Cmore.