Expekt

Foto: Bildbyrån

Uefa har beslutat att skjuta upp fotbolls-EM 2020 fram till sommaren 2021.

Beslutet grundar sig i att Coronaviruset har lamslagit stora delar av Europa. Med det nya datumet så möjliggör Uefa att alla serier kan spelas klart under våren/sommaren 2020 för att sedan genomföra mästerskapet med publik under sommaren 2021.

Det kommande Nations League playoff som var tänkt att spelas mellan den 26-31 mars kommer att skjutas upp och spelas under hösten 2020.

Under videokonferensen där UEFA 55 medlemsländer deltog tillsammans med ligor, klubbar och spelarfack fanns en rad olika alternativ, till slut beslöt man sig för att det bästa alternativet var att skjuta fram mästerskapet till sommaren 2021.

Mästerskapet kommer att spelas mellan den 11 juni till 11 juli, och upplägget är det samma det vill säga att mästerskapet spelas i tolv värdstäder och semifinalerna samt finalen spelas på Wembley Stadium i London.

Damernas EM-mästerskap 2021 som var planerat att starta den 7 juli och pågå fram till den 1 augusti kommer att senareläggas till sommaren 2022.

Samma sak gäller för det kommande U21-EM som som var tänk att spelas mellan 9-26 juni i Slovenien och Ungern, detta mästerskap flyttas fram till sommaren 2022.

Sverige är inlottade i Grupp E och kommer att spela mot Spanien och Polen samt vinnaren i kvalspelet där Bosnien & Hercegovina, Irland, Slovakien och Nordirland gör upp om den sista platsen.

Uppdaterad 8 februari, 2021