Två tungviktare i detta EM klev ikväll in i mästerskapet. Frankrike och Tyskland gjorde entré på Allianz Arena och bjöd på en underhållande och fartfylld fotbollsmatch. Matchen slutade i favör för regerande världsmästarna Frankrike som vann matchen med 1-0 och tar därmed tre viktiga poäng i dödens grupp. 

Tidigare under kvällen hade Portugal gjort sin plikt och besegrat Ungern med 3-0 i grupp F som kallas för dödens grupp i detta EM. Resultatet satte press på både Frankrike och Tyskland när de klev ut på Allianz Arena för att möta varandra. Men matchen hann inte ens starta innan det blev rubriker kring matchen. För precis innan matchen skulle starta kom det en planstormare in på arenan och det var ett oväntat håll. Personen kom nämligen via fallskärm flygandes in på arenan. Ett tilltag som kunde ha slutat i katastrof. Detta efter att skärmflygaren träffat en kamerakabel på arenan vilket ledde till att han tappade kontrollen och var ytterst nära att störta rakt in i publiken. Men i sista stund lyckades han avstyra detta och landade istället på innerplanen innan han snabbt fördes bort av vakter.

När väl matchen drog igång så var det i högt tempo där Frankrike tog tag i taktpinnen. Och efter tjugo minuter så slog Paul Pogba en fenomenal passning till Lucas Hernandez som skickade in bollen i straffområdet där Mats Hummels styrde bollen i eget mål. Ett mål som blev matchens enda godkända mål. För det fanns bud på fler mål för Frankrike under matchen. Rabiot dundrade den i stolpen, Kylian Mbappé satte bollen i målet men dömdes bort för offside. Och med fem minuter kvar av matchen så trodde de flesta att Frankrike punkterat matchen efter att Kylian Mbappé sprungit sig fri och spelat fram Benzema som satte bollen i nät. Men återigen blev målet bortdömt för offside. Denna gången tog domaren VAR till sin hjälp där det visade sig att Mbappé återigen var offside och målet dömdes bort korrekt.

Matchen slutade därmed 1-0 i en match där Frankrike hade de flesta chanserna och styrde matchen, segern för Frankrike var helt klart rättvis och det blev en tung start för Tyskland. Ett Tyskland som nu ska ställas mot Portugal på lördag vilket återigen blir en tuff match. För Frankrike väntar Ungern i en match som även den spelas på lördag.

Uppdaterad 15 juni, 2021