Uppdaterad 21 juni, 2021

Ousmane Dembélé spelar till vardags i FC Barcelona. Nu har fransmannen fått besked om att hans EM-turnering är över för den här gången, det meddelar flera internationella medier.

När Ungern och skrällde och tog poäng mot Frankrike här om dagen så kunde fotbolls-Europa se Ousmane Dembélé bli inbytt i matchminut 57 och utbytt i matchminut 87.

Yttermittfältaren såg inte ut att kliva av skadad, utan det såg snarare ut som ett taktiskt byte från förbundskaptenen Didier Deschamps sida. Men efter matchen bekräftade Deschamps i franska medier att något hade stört Dembélé under matchen.

Nu kommer också uppgifterna att Barcelona-stjärnan missar resten av mästerskapet. Dembélé kommer att lämna Frankrikes läger under måndagen och återvända hem. Han har ådragit sig en skada som håller honom från spel i tre veckor framöver, vilket i sådana fall gäller mästerskapet ut. Det rapporterar den franska tidningen L’Equipe.

Frankrike spelar sin nästa gruppspelsmatch i EM på onsdag då man ställs mot Portugal i Grupp F. Frankrike har hittills fyra poäng i gruppen och en chans att vinna densamma.