Uppdaterad 5 maj, 2021

Foto: Bildbyrån

Svenska fotbollsförbundet lät meddela att det nu är det klart var herrlandslaget kommer ha sin bas under EM i sommar. Sverige kommer att ladda upp inför matcherna i Göteborg och bo på Hotell Sankt Jörgen Park och träna på Gothia Park Academy.

I förra veckan kom beskedet från UEFA att herrlandslagets matcher i EM flyttas från Bilbao och Dublin till Sevilla och St Petersburg. Herrlandslaget hade tidigare planerat att ha sin bas i Dublin, men nu kommer basen istället att vara på hemmaplan i Göteborg.

– Vi är väldigt glada att vi hittat den här lösningen. Närheten till bra träningsplaner och generellt bra omgivningar har varit centralt för oss. Inte minst med tanke på Coronarestriktionerna som gäller för laget. Sen känns det såklart extra kul att få ladda upp i Sverige, säger landslagschef Stefan Pettersson i ett pressmeddelande.

Herrlandslaget kommer att anlända till Göteborg och Hotell Sankt Jörgen den 8 juni. Träningarna kommer att vara på Gothia Park Academy. Laget kommer vara i Göteborg inför matchen mot Spanien i Sevilla och sedan komma tillbaka efter matchen mot Slovakien i St Petersburg.

– Bra förberedelser är A och O för oss. Givet de sena besked vi fått från UEFA så tycker jag att vi har hittat en väldigt bra plats att ladda på. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbereda oss, säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Programmet inför EM

  • 18/5 EM-truppen presenteras på hotell Forresta. Start 17:30.
  • 24-28/5 Förläger 1: Båstad
  • 29/5 match mot Finland på Friends arena. Avspark 18:00.
  • 2-5/6 Förläger 2: Stockholm
  • 5/6 Match mot Armenien på Friends arena. Avspark 20:45.