I juli spelas P19-EM för herrlandslag på Malta. Åtta länder har kvalificerat sig och nu har grupperna lottats till mästerskapet. Se grupperna nedan.

Under onsdagskvällen lottades grupperna till U19-EM på Malta. Mellan 3-16 juli kommer mästerskapet, med åtta kvalificerade nationer, att spelas där finalen avgörs på National Stadium i Ta’Qali under den sista dagen. Värdnationen Malta är direktkvalificerade till turneringen och har fått sällskap av sju länder som tog sig till mästerskapet via ett framgångsrikt EM-kval.

När grupperna lottades så hamnade Malta per automatik i Grupp A dit Portugal, Polen och Italien tillkommer. I Grupp B hittar vi två nordiska länder i form av Island och Norge som båda får spela mästerskap i sommar. Länderna får sällskap av Grekland och Spanien i sin grupp.

Europamästerskapet i Malta spelas alltså 3-16 juli. Gruppspelet avgörs 3-10 juli. Semifinalerna spelas 13 juli och den stora finalen spelas 16 juli. Sverige misslyckades med kvalificering till EM i och med sina resultat i EM-kvalet där Portugal avancerade från gruppen.

Grupp A

Malta (värd)
Portugal
Polen
Italien

Grupp B

Island
Grekland
Norge
Spanien

Uppdaterad 20 april, 2023