Förbundskapten Janne Andersson har släppt den trupp som ska resa till Portugal och Algarve för den berömda januariturnén och landskamper i början av 2022.

Exakta datum för januariturnén är inte satta ännu. Men Sveriges lag, med spelare baserade i Skandinaviska klubblag allra främst, kommer att resa till Algarve i Portugal den 2 eller 3 januari och resa hemåt den 13 januari. Där kommer Sverige att möta Finlands motsvarighet i en landskamp och sedan väntar ännu en motståndare, som man hoppas få klart med. Skulle det vara så att Sverige inte får loss en ny motståndare så kommer landslaget att möta Finland i dubbla landskamper. Matcherna spelas på Estadio Algarve i staden Faro.

Det som är klart är åtminstone den trupp som ska få sätta på den blågula landslagströjan. Under onsdagen så tog Janne Andersson ut de spelare som ska få följa med till den iberiska halvön. Det finns inga spelare från Malmö FF, den allsvenska storklubben har valt att inte släppa sina spelare till landslaget i januari. Detta på grund av återhämtning från det tuffa spelschemat med Champions League och Allsvenskan för MFF.

Truppen består alltså mestadels av spelare från Allsvenskan, men också med enstaka spelare från den norska- och danska ligan. Janne Andersson uttrycker på den aktuella presskonferensen till truppsläppet att han är nöjd med balansen i laget, med några lite mer rutinerade spelare samt några yngre förmågor. Sex spelare som varit med under året med U21-landslaget finns med bland annat. Dessa spelare återfinns bland mittfältare och forwards där Carl Gustafsson, Hampus Finndell, Isak Jansson, Bilal Hussein, Patrik Wålemark och Amin Sarr varit med under U21-landslagets framgångsrika kvalhöst.

Janne Andersson öppnar också för att landslaget gärna får loss Manchester Uniteds supertalang Anthony Elanga till januariturnén, men där måste den engelska storklubben vilja släppa iväg honom, då det inte är ett officiellt landslagsuppehåll för de engelska lagen under januari månad.

Alexander Milosevic var med i truppen från start, men ersätts av klubbkollegan Sotirios Papagiannopoulos på grund av skada.

Truppen till januariturnén

Målvakter:

Andreas Linde, Molde
Jacob Rinne, Ålborg
Jacob Widell Zetterström, Djurgårdens IF

Backar:

Adam Andersson, Rosenborg
Joseph Baffo, Halmstads BK
Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF
Alexander Jallow, IFK Göteborg
Carl Johansson, IFK Göteborg
Sotirios Papagiannopoulos, AIK
Simon Strand, IF Elfsborg
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

Mittfältare/forwards:

Rasmus Alm, IF Elfsborg
Gustav Berggren, BK Häcken
Hampus Finndell, Djurgårdens IF
Carl Gustafsson, Kalmar FF
Bilal Hussein, AIK
Isak Jansson, Kalmar FF
Jonathan Levi, IFK Norrköping
Gustav Ludwigson, Hammarby IF
Simon Olsson, IF Elfsborg
Anton Saletros, Sarpsborg
Amin Sarr, Malmö FF (Mjällby AIF)
Patrik Wålemark, BK Häcken
Moustafa Zeidan, IK Sirius

Uppdaterad 8 december, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play