Betsson

Fredagen den 11 juni är här och EM-sommaren kan börja på allvar. Festen börjar redan ikväll när Turkiet och Italien möts i en het drabbning på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden Rom.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel på dina EM-spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Äntligen så börjar EM-festen på allvar. Det ska spelas 36 gruppspelsmatcher mellan den 11 juni och den 23 juni. Sedan följer ett slutspel med start den 26 juni med två inledande åttondelsfinaler.

Den sista matchen är den stora finalen på Wembley i den engelska huvudstaden London. Finalen spelas den 11 juli och då ska Europas bästa landslag 2021 koras.

Europamästerskapet är annorlunda i år jämfört med tidigare upplagor. Till årets mästerskap kommer elva länder att hålla värdskapet för gruppspelsmatcherna. Samtliga värdstäder kommer att få stå värd för en åttondelsfinal eller kvartsfinal i slutspelet. Semifinalerna och finalen spelas på Wembley i London.

Mästerskapet kommer såklart att präglas av den pandemi som fortfarande pågår runt om i världen. Men UEFA har satt upp regler för mästerskapet, som samtliga lag behöver följa.

På läktaren kommer det att finnas publik under hela mästerskapet, det var ett krav som UEFA hade på de värdländer som ställer upp i EM. Kravet var att arenan kommer att släppa in minst 25 % av dess kapacitet, men några arenor kommer att kunna släppa in ännu fler människor än så på sina matcher, utifrån vad landet har för regler kring coronaviruset.

Sverige premiärspelar den 14 juni mot Spanien i den spanska staden Sevilla. Sedan följer två ytterligare gruppspelsmatcher, mot Slovakien den 18 juni och mot Polen den 23 juni.

På premiärdagen den 11 juni spelar Italien mot Turkiet hemma på Stadio Olimpico med matchstart 21:00. Matchen går att se på C More och TV4.


Italien - England
        Betsson