Expekt

Robin Olsen gjorde ett bra Europamästerskap för Sverige och stod för två hållna nollor samt flera spektakulära räddningar. Nu jagas den svenska målvakten av tre klubbar ute i Europa, däribland Alexander Isaks Real Sociedad, enligt Sportitalia.

Sveriges förstemålvakt i landslaget gjorde ett bra VM 2018, där han var en nyckelspelare i det lag som gick till kvartsfinal. Efter VM värvades Robin Olsen till Roma från FC Köpenhamn, och övergångssumman höjdes nog efter det fina mästerskapet från Olsens sida.

Nu kan ännu ett bra mästerskap ha burit frukt för Robin Olsen. Enligt den italienska sajten Sportitalia har tre större klubbar ute i Europa visat sitt intresse för svensken. Intressenterna för Robin Olsen ska vara Premier League-succén från den gångna säsongen, West Ham, den franska ligamästaren Lille och Alexander Isaks klubb till vardags, Real Sociedad.

Alla tre klubbar kommer att spela Europa-spel till hösten också, där Lille är kvalificerade till Champions League som bästa lag i Frankrike samtidigt som West Ham och Real Sociedad kommer att spela Europa League.

Robin Olsen tillhörde Everton den gångna säsongen på lån, men fick knappt med speltid. Sedan återvände han till Roma, som nu tränas av stjärntränaren José Mourinho. Roma har dock varit tydliga med att de vill att Olsen ska hitta en ny klubb. Och den svenske målvakten ser nu ut att ha stärkt sina aktier under EM.

Uppdaterad 1 juli, 2021