Uppdaterad 19 september, 2022

Leopold Wahlstedt kallas in till Nations League-truppen. Målvakten, till vardags i norska Odds BK, kallas in som en säkerhetsåtgärd och får göra sin första landslagssamling.

I onsdags presenterade förbundskapten Janne Andersson sin trupp på 25 man till Nations League-gruppspelets avslutning mot Serbien och Slovenien. Då fanns Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Andreas Linde med som truppens tre målvakter. Men nu väljer förbundskaptenen att kalla in en fjärde målvakt alltså, i den 23-årige Leopold Wahlstedt.

Annons: ⇢ Bet365- 1250 kr i bonus på Fotbolls-EM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

– Andreas Linde är lite småkrasslig och vi har därför beslutat att plocka in Leopold Wahlstedt som en säkerhetsåtgärd, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Huvudpersonen själv är stolt över att bli inkallad till landslaget. Även om hans chanser till speltid kanske är små just den här gången.

– Det är en stor ära att bli inkallad till herrlandslaget. Det har alltid varit en dröm för mig att få representera Sverige. Jag ser fram emot att få träffa alla och hoppas kunna bidra med mina styrkor under samlingen, säger Leopold Wahlstedt till förbundets hemsida.

Wahlstedt är till vardags förstavalet i Odds BK i den norska högstaligan där han spelat samtliga minuter under säsongen. Målvakten har tagit en lång väg mot toppen via AIK och FC Djursholm bland annat och var så sent som 2018 utlånad till Uppsala-Kurd FF i svenska division 3. Sedan väntade ett äventyr till Arendal i den norska tredjedivisionen. Succé där innebar att Odds BK högg tag i svensken, som sedan varit ordinarie målvakt i två säsonger nu.

De som kan sin ungdomsfotboll vet att Leopold Wahlstedt var målvakt i AIK:s mycket framgångsrika ungdomslag med spelare födda 1999. Ett lag där bland annat Isak Hien och Alexander Isak var med, två spelare som också finns med i Janne Anderssons nuvarande landslagstrupp.