Uppdaterad 13 juni, 2021

Sebastian Larsson kommer att bära lagkaptensbindeln imorgon mot Spanien. Det meddelar landslaget. I och med beslutet spelar ”Seb” från start i morgondagens premiärmatch.

Andreas Granqvist är Sveriges lagkapten. Men i och med att Janne Andersson har varit tydlig med att ”Granen” är med som femte mittback i laget, så har frågan kring vem som ska ha kaptensbindeln varit på tapeten.

Janne Andersson har valt att variera mellan olika lagkaptener i Granqvists frånvaro. Albin Ekdal har burit den vid något tillfälle, sedan har Marcus Berg och Sebastian Larsson alternerat med kaptensbindeln på vänsterarmen under det senaste landslagsåret.

Nu vet vi åtminstone vem som är lagkapten imorgon när Sverige spelar EM-premiär mot Spanien. Sebastian Larsson kommer att leda ut laget som lagkapten när det svenska laget går ut på planen i Sevilla imorgon.

Dagen innan match brukar alltid Janne Andersson ta med sin lagkapten på presskonferensen och landslaget meddelar nu att spelaren på plats är Sebastian Larsson.

I och med att Sebastian Larsson ska bära kaptensbindeln så står det nu klart att han även startar mot Spanien. Förhandsskriverierna har handlat mycket om hur förbundskapten Janne Andersson ska formera sitt mittfält, där Larsson kan spela på flera positioner, men där konkurrensen är hård.