Expekt

Det har varit ett osäkert kort efter två missade träningar i helgen. Men under måndagens presskonferens bekräftar Kosovare Asllani att hon kommer till spel i EM-semifinalen mot England.

Det vankas semifinal i Europamästerskapet ikväll för Sverige, vilket naturligtvis är den tuffaste drabbningen hittills i turneringen. En spelare som stuckit ut för Sverige hittills är Kosovare Asllani, som varit dominant på offensivt mittfält för sitt land.

Under dagarna har det öppnat upp för spekulationer att ”Kosse” har varit skadad och otillgänglig för spel mot England då hon inte tränade varken i lördags eller söndags, samtidigt som många andra spelare tränat lätt med laget.

Men under måndagskvällens presskonferens kom en lättnadens suck då Asllani bekräftar att hon är tillgänglig för spel mot värdnationen.

– Jag är frisk och redo för morgondagens match säger Asllani och fortsätter:

– Man är inne i ett mästerskap, man spelar varenda minut och tömmer ut sig totalt. Jag hade en liten dipp efter matchen där (mot Belgien) men jag lyssnade på min kropp och det är det absolut viktigaste i det läget.

Kosovare Asllani är en av Sveriges viktigaste spelare och har burit kaptensbindeln i Caroline Segers frånvaro. ”Kosse” menar att den mängd speltid hon fått (spelat varje minut hittills) och det täta spelschemat innebär att hon behövde vila och individanpassa sin träning inför England-matchen, genom återhämtning.

– Alla lyssnar på vad de själva behöver göra. Vissa valde att vara på gymmet, och många på planen. Det kanske var därför det blev lite snack kring det, säger hon.

Kosovare Asllani var tillbaka i träning igår igen, under måndagen alltså. Och ser av allt att döma ut att starta Sveriges viktiga EM-semifinal mot England. Matchen startar 21:00 ikväll tisdag, på TV4 och C More.

Även Seger tillbaka

Samtidigt som Kosovare Asllani tuffar på så är Caroline Seger på väg tillbaka till den svenska startelvan. Lagkaptenen har missat de två senaste matcherna med en hälskada men enligt förbundskapten Peter Gerhardsson så kan Seger spela mot England. Huruvida 37-åringen startar på centralt eller ej, det vågar inte Gerhardsson avslöja.

Uppdaterad 26 juli, 2022