Kristoffer Nordfeldt2021-05-06T14:15:34+02:00

Expekt

Uppdaterad 6 maj, 2021

Kristoffer Nordfeldt, målvakten som mest har fått agera andra eller tredjemålvakt i det svenska landslaget. Har varit uttagen i olika landslagssamlingar till och från 2011 men har de senaste åren tagit en fast plats i den svenska truppen. Dock med sporadiskt med speltid då Robin Olsen varit den målvakt som gått före honom senaste åren. Kristoffer Nordfeldt är inte en särskilt lång målvakt med sina 185 cm men han räddar upp det med sina fina reflexer som han visade senast i VM-kvalet i mars 2021 när han fick chansen i målet.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna

—— Nyheter om Kristoffer Nordfeldt ——

Kristoffer Nordfeldt
Kristoffer NordfeldtPosition: Målvakt
Född: 23 juni 1989
Längd: 185 cm
Vikt: 85 kg
Klubb: Gençlerbirligi SK

Klubbkarriär:
Kristoffer Nordfeldt föddes i Stockholm 1989 och fick sin fotbollsfostran i Brommapojkarna. Nordfeldt började spela i klubbens A-lag säsongen 2006. Sedan dröjde till 2008 innan han fick debutera i Superettan för att ett år senare debutera i Allsvenskan. Under dessa år och åren som följde åkte Brommapojkarna upp och ned från Allsvenskan om vart annat. Kontinuitet fanns det dock på målvaktssidan. Han stod i stort sett alla matcher mellan säsongen 2008–2010. Efter säsongen 2011 gick målvaktens kontrakt ut vilket gjorde att han lämnade för holländska Heerenveen. I sin debut fick han ingen lätt start när Ajax stod för motståndet. Första matchen slutade med en solklar 5–0 förlust för Nordfeldt. Hos fansen i Heerenveen blev han populär och utseddes under säsongen 2014/2015 till årets spelare i klubben. I Heerenveen blev han kvar ända fram till sommaren 2015. Då lämnade han klubben för engelska Swansea City. Swansea låg då i Premier League och konkurrensen blev ganska tuff för Nordfeldt som trots sin knappa speltid blev kvar ända fram till januari 2020. Då skrev han på för turkiska Genclerbirligi.

Landslagskarriär:
Kristoffer Nordfeldt har spelat i U19, U21 och spelar nu i A-landslaget där han länge varit med i olika förbundskapteners trupper men aldrig riktigt varit nummer ett någon gång. I landslaget är Robin Olsen nummer ett och har i stort sett varit det sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten. Nordfeldt har mest fått agera andremålvakt men fick under VM-kvalet i mars stå dom två inledande matcherna eftersom Olsen var lite småskadad. Nordfeldt klarade sig då alldeles utmärkt och imponerade framförallt mot Georgien där han i slutminuterna fick göra en riktigt svettig räddning för att Sverige skulle ta hem tre poäng.

Statistik

Landslag Matcher Mål
A 14 0
U21 16 0
U19 4 0

Till toppen