Expekt

Det svenska landslaget har efter träningsmatchen mot Finland haft tre lediga dagar där spelarna kunnat umgås med sina familjer. Men under gårdagen anlände spelarna till Stockholm för EM-uppladdningen och från och med nu gäller strikta regler fram till att EM är över. 

– Vi tar det här på allvar. Får man in smitta i truppen så minskar Sveriges chanser att göra bra ifrån sig i det här mästerskapet. Det handlar också om att vi vill visa att vi tar ansvar i den här frågan som drabbat hela världen. Ska vi kunna genomföra ett mästerskap är det de här premisserna som gäller och det ansvaret är vi redo att ta helt enkelt. Vi försöker följa det, vi uppmanar alla ledare och spelare i truppen att ha munskydd i de innemiljöer som vi är nära varandra, säger Jonas Werner landslagsläkare.

Spelarna får endast lämna hotellet de bor på för träningar och matcher. Spelarna får inte heller umgås med några andra personer än de som också befinner sig i EM-bubblan. Detta gör att spelarnas familjer och nära och kära inte kommer att kunna vara med på resan och vara ett stöd under mästerskapet då spelarna inte får tillåts träffa andra människor.

Efter träningarna och träningsmatchen mot Armenien på Tele2 Arena så reser landslaget till Göteborg där Sveriges basecamp under EM kommer vara. Där har man abonnerat ett helt hotell för att kunna hålla de strikta restriktionerna som UEFA kräver.

Spelarna är även i landslagets stora bubbla indelad i mindre grupper för att minska riskerna och underlätta smittspårningen vid ett eventuellt fall av covid-19. Skulle en ledare eller spelare drabbas av covid-19 finns en detaljerad handlingsplan.

 

 

Uppdaterad 6 oktober, 2021