Unibet

Uppdaterad 15 september, 2021

EM är över för svensk del och det är dystra miner runt om i landet. För några av landslagsspelarna betydde gårdagens förlust med stor sannolikhet deras sista match i landslagströjan.

Redan 2019 meddelade två av Sveriges ledande spelare, Marcus Berg och Sebastian Larsson, att de skulle sluta i landslaget efter EM 2020. Då var tanken att Europamästerskapet skulle spelas under sommaren 2020, men som alla vet så flyttades mästerskapet fram till sommaren 2021. Det innebar att Larsson och Berg fick flytta fram sina landslagskarriärer ett år.

Men inför EM har båda uttalat sig om att mästerskapet med stor sannolikhet blir deras sista. De har inte fullt ut bekräftat det efter gårdagens förlust, men allt tyder på detta. Sebastian Larsson berättar för Sportbladet att mycket tyder på det och att det inte är någon ”vild gissning” efter matchen mot Ukraina.

Även Mikael Lustig kan sluta i landslaget. Högerbacken, till vardags lagkamrat med Sebastian Larsson i AIK, meddelar enligt Sportbladet att han vill ta några dagar till att tänka efter kring beslutet. Även Andreas Granqvist, som skulle slutat redan efter VM 2018 och endast funnits på läktaren under EM, lär kasta in handduken gällande landslagsspel.


Irland - Nordirland