Expekt

Här presenterar vi alla kvalgrupperna som lagen spelar i under kvalificeringen till fotbolls-EM 2021. Lagen har lottats in i tio grupper om fem och sex lag där de två bästa lagen ifrån varje grupp går direkt till mästerskapet. I tabellerna nedan kan du se ställningen mellan lagen så att du kan följa ditt lags väg till en EM-biljett.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel på dina EM-spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

En vinst ger tre poäng, samtidigt som ett oavgjort möte ger båda lagen en poäng. Om flera lag hamnar på en och samma poäng i tabellen så är det de inbördes mötena mellan lagen som avgör vem som placerar sig högst upp.

FOTBOLLS EM KVAL TABELLER

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

GRUPP G

Laddar...

GRUPP H

Laddar...

GRUPP I

Laddar...

GRUPP J

Laddar...

Vad händer vid lika många poäng?

 Om två nationer skulle sluta på samma poäng i tabellen efter sina spelade matcher blir det som tidigare nämnt de inbördes mötena mellan lagen som avgör vem som placerar sig överst. Först och främst tittar man då på poängen som lagen samlat ihop i de två matcherna som spelats. Skulle det då blivit varsin seger eller två oavgjorda möten går man istället vidare och ser på lagens målskillnad från matcherna. Kan man inte heller här särskilja nationerna är antalet gjorda mål nästa steg, följt av antalet mål gjorda på bortaplan.

Hur lottningen av kvalgrupperna gick till

Lottningen för EM-kvalet ägde rum den 2 december 2018 och inför detta hade lagen delats in i sju seedningsgrupper utifrån sina placeringar i höstens Nations League. De lag som vann sina grupper i division A och därmed var klara för ligans slutspel hamnade i en egen pott, samtidigt som de sex efterföljande bästa lagen placerades i pott 1. Pott 2 till 5 bestod sedan av tio lag vardera, samtidigt som pott 6 innehöll fem nationer.

Lagen i Nations League-potten och pott 1 lottades först in i varsin grupp, som därefter fylldes på med ett lag ifrån pott 2 till 5 i vardera grupp. Nations League-vinnarna var garanterade att hamna i grupp A-D som alla bestod av fem lag, vilket möjliggjorde för lagen att tidsmässigt hinna med sitt slutspel under året. Länderna i pott 6 placerades sedan in i kvalgrupp F-J, som alla bestod av sex lag vardera.