HÀr presenterar vi alla kvalgrupperna som lagen spelar i under kvalificeringen till fotbolls-EM 2020. Lagen har lottats in i tio grupper om fem och sex lag dÀr de tvÄ bÀsta lagen ifrÄn varje grupp gÄr direkt till mÀsterskapet. I tabellerna nedan kan du se stÀllningen mellan lagen sÄ att du kan följa ditt lags vÀg till en EM-biljett.

En vinst ger tre poÀng, samtidigt som ett oavgjort möte ger bÄda lagen en poÀng. Om flera lag hamnar pÄ en och samma poÀng i tabellen sÄ Àr det de inbördes mötena mellan lagen som avgör vem som placerar sig högst upp.

FOTBOLLS EM KVAL TABELLER

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

GRUPP G

Laddar...

GRUPP H

Laddar...

GRUPP I

Laddar...

GRUPP J

Laddar...

Vad hÀnder vid lika mÄnga poÀng?

 Om tvÄ nationer skulle sluta pÄ samma poÀng i tabellen efter sina spelade matcher blir det som tidigare nÀmnt de inbördes mötena mellan lagen som avgör vem som placerar sig överst. Först och frÀmst tittar man dÄ pÄ poÀngen som lagen samlat ihop i de tvÄ matcherna som spelats. Skulle det dÄ blivit varsin seger eller tvÄ oavgjorda möten gÄr man istÀllet vidare och ser pÄ lagens mÄlskillnad frÄn matcherna. Kan man inte heller hÀr sÀrskilja nationerna Àr antalet gjorda mÄl nÀsta steg, följt av antalet mÄl gjorda pÄ bortaplan.

Hur lottningen av kvalgrupperna gick till

Lottningen för EM-kvalet Àgde rum den 2 december 2018 och inför detta hade lagen delats in i sju seedningsgrupper utifrÄn sina placeringar i höstens Nations League. De lag som vann sina grupper i division A och dÀrmed var klara för ligans slutspel hamnade i en egen pott, samtidigt som de sex efterföljande bÀsta lagen placerades i pott 1. Pott 2 till 5 bestod sedan av tio lag vardera, samtidigt som pott 6 innehöll fem nationer.

Lagen i Nations League-potten och pott 1 lottades först in i varsin grupp, som dÀrefter fylldes pÄ med ett lag ifrÄn pott 2 till 5 i vardera grupp. Nations League-vinnarna var garanterade att hamna i grupp A-D som alla bestod av fem lag, vilket möjliggjorde för lagen att tidsmÀssigt hinna med sitt slutspel under Äret. LÀnderna i pott 6 placerades sedan in i kvalgrupp F-J, som alla bestod av sex lag vardera.