Liveodds Fotbolls-EM 2024

Liveodds Fotbolls-EM 20242024-03-11T14:06:02+01:00

Att dra nytta va möjligheten att spela live kring stora matcher under fotbolls EM ökar din matchupplevelse. Du kan enkelt följa utvecklingen antingen på plats på arenan, framför TV:n eller varför inte via vår resultat-sida. Fördelarna med att spela på liveodds är att du hela tiden samlar på dig mycket information kring hur matchutvecklingen ser ut, vilket gör att du ökar möjligheterna till att lägga ett vinnande spel.

Liveodds

Visas enbart i nära anslutning till matchen, annars är utrymmet tomt.


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

När du spelar på liveodds förändras oddsen ständigt, vilket gör det viktigt att hitta rätt läge för att placera ditt spel. De nya oddsen kan bero på att det har blivit mål i matchen, ett lag har fått en utvisning eller helt enkelt att matchen börjar lida mot sitt slut.

Odds innan matchstart

Tänk på att trots att du kollar på matchen alltid behöver läsa på innan matchen startar för att ha så bra chans som möjligt att vinna. Det kan handla om ett lag alltid är bra i första perioden men ofta blir trötta och tappar i andra halvlek eller exempelvis ett lag ofta släpper in fasta situationer i slutet av matcherna.

Det är möjligt att spela på liveodds från både din dator och telefon.

🤷 Vad är liveodds?

Liveodds eller livebetting är samlingsnamnet för att man spelar på en match som redan har startat. Det kan handla om att det endast har gått någon minut av en match i Fotbolls-EM tills att det endast återstår några minuter av matchen. Att spela på liveodds förhöjer stämningen i TV-soffan och du har chansen att briljera med dina kunskaper för sina vänner.

⚽️ Finns Liveodds under Fotbolls-EM?

Alla spelbolagen som du hittar på denna webbsida erbjuder livespel under Fotbolls-EM. Utbudet på vad de olika spelbolagen erbjuder för live-odds skiljer sig åt. Ifall ett bettingbolag erbjöd en speciell marknad före avspark så är det inte alls säkert att denna spelmarknad är tillgänglig under matchen.

En vanlig marknad som inte brukar vara tillgänglig är ifall en viss spelare får gult kort under matchen. Under matchens gång förändras oddset hela tiden, det är därför viktigt för dig som spelare att hela tiden kolla upp vad oddset står i just när du vill lägga spelet. Detta kan du enkelt göra med din mobiltelefon.

🏃 Vilka är de vanligaste livespelen under Fotbolls-EM

Det vanligaste spelet är att man spelar på vilket lag som vinner en specifik match när du spelar på liveodds. Övriga populära spel är vilket lag som gör nästa mål samt vilken spelare som gör nästa mål. Oddset på att en specifik spelare ska göra nästa mål i matchen brukar alltid vara ett högt odds på.

Ett tips är att spela på en spelare som är straffskytt i laget. Att lägga ett spel på en spelare som är straffskytt förbättrar dina chanser att vinna på spelet. Det är dock viktigt att denna typ av spel inte spelas med för höga summor. Den stora analysen ska läggas på om det blir över ett visst antal mål i matchen eller vilket lag som vinner matchen.

💡 Vilka spelbolag erbjuder liveodds under Fotbolls-EM?

Samtliga av de spelbolagen du kan hitta på vår sida erbjuder liveodds under Fotbolls-EM. Antalet livespel hos spelbolagen är nästan en lika stor marknad som den som är innan matchen startar. Tänk dock att alla specialodds endast gäller innan livespel. Det betyder att om du ska ta del av någon kampanj eller boostade odds så behöver du lägga detta spel på den ordinarie marknaden och inte som liveodds.

Det kan också vara så att visa spelbolag inte erbjuder liveodds med freebet och bonuspengar, kolla alltid upp vilka regler som gäller på just det spelbolaget som du använder innan du lägger ditt livespel.

Expekt
  • Upp till 1500 kronor i matchat gratisspel

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

Välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr, maxbonus 1500 kr. Erbjudandet gäller på spel med min. odds 1.80, både för singelspel och kombinationsspel. I ett kombinationsspel måste oddsen sammanlagt vara minst 1.80. Giltig i 60 dagar. 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

LeoVegas
  • Få freebet värt upp till 500 kronor

  • Om. krav: Inget omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

💰 Speltyper som finns som liveodds under Fotbolls-EM

Vinnare av matchen 

Den vanligaste speltypen både för pre-game odds och när det kommer till liveodds. Spelet innebär att du spelar på utfallet i matchen och vilka som ska stå som segrare när slutsignalen lyder. Denna spelform kan du spela 1 att hemmalaget vinner matchen, X att det blir oavgjort i matchen eller 2 att bortalaget vinner matchen.

Över/under antal mål

Ett spel som blivit väldigt populärt på senare år är att gissa antal mål i en match. När det kommer till liveodds så brukar spelbolagen välja ut en ”mållina” baserat på hur matchen ser ut, tidigare möten och vilka lag som spelar. Det kan vara att du ska spela Över/under 2.5 mål i en match. Spelar du då Över så måste det bli minst 3 mål i matchen och spelar du under detta som gäller.

Vinnare av halvleken

Samma princip som när du spelar vinnare av matchen. Men istället för att spela över hela 90 minuterna så spelar du enbart vilka som ska vinna antingen första eller andra halvlek.

Nästa målgörare 

Ett roligt spel om du följer matchen live kan vara att gissa vem som blir nästa målgörare i matchen. Du spelar alltså på en utvald spelare som du väljer och gör den nästa målet i matchen så vinner du oddset. Detta odds brukar vanligtvis vara relativt höga och här kan det finnas trevliga godbitar att hämta i matcherna.

Antal mål ett lag gör 

Det är precis som över/under antal mål. Men istället för att spela över hela matchen så är det spel enbart baserat på det ena lagets mål. Det kan vara att du spelar att hemmalaget ska göra över/under 1.5 mål i matchen. Så även om bortalaget skulle göra massor av mål så räknas inte spelet utan det är enbart de målen som de laget du spelat på som räknas in.

Dubbelchans

Att du garderar upp dig. Det är samma princip som spela vinnare i matchen men istället för att du enbart spelar på ett utfall i matchen så garderar du upp det. Du spelar då antingen att matchen ska sluta 1X, X2 eller 12. De vill säga spelar du 1X så vinner ditt spel om matchen slutar med en hemmaseger eller om det blir oavgjort. Detta odds brukar vanligtvis vara lite lägre odds på. Men är det så att en favorit ligger under så kan även dubbelchans på att de åtminstone ska kunna få till ett oavgjort resultat kan det vara spel värt ändå.

Korrekt resultat

Här gäller det helt enkelt att spela på det exakt korrekta resultatet i en match. Som exempel kan du spela i matchen Sverige mot Polen att den ska sluta 1-0 till Sverige. Slutar då matchen 1-0 till Sverige så vinner du spelet. Men alla andra resultat är förlorande spel. Att gissa korrekt resultat kan vara väldigt knepigt och därför brukar oddsen på att gissa korrekt resultat också vara väldigt höga. Så lyckas man pricka in ett sånt spel så ska man vara nöjd!

Antal mål jämna/udda

Här gäller det att spela på om det ska bli jämnt antal mål i en match eller udda antal mål i en match. Spelar du att det ska bli jämnt antal mål i en match så vinner ditt spel om det slutar med 0, 2, 4,6,8 eller 10 mål i en match. Det spelar ingen roll hur resultatet i övrigt blir bara det blir jämnt antal mål totalt så vinner du. Spelar du att det ska bli ojämnt antal mål så är det tvärtom att du vinner om det blir 1,3,5,7 eller 9 mål i en match.

Spelbyggaren

Detta är en ny funktion som fler och fler spelbolag börjar använda sig av. Det är helt enkelt att du väljer själv ut ett eller flera spel som du vill spela på och bygger sedan ditt egna odds. Det kan vara både pre-game odds och liveodds som du kan använda dig av spelbyggaren.

När du använder dig av spelbyggaren så kan du till exempel spela att det ska bli över 2.5 mål i matchen, hemmalaget ska vinna men samtidigt inte släppa in något mål. Detta odds finns inte hos spelbolaget sedan tidigare utan du bygger då själv ihop spelet och får därefter ett odds förslag av spelbolaget som du då kan lägga ditt spel på.

👍 Vilka är fördelarna med att spela på liveodds?

Den absolut största fördelen med att spela liveodds är att du som spelare kan skapa dig en egen uppfattning om hur matchen kommer att utvecklas. Det kan handla om att det blir ett tidigt mål i matchen eller att favoriterna tvingas byta ut sin storstjärna.

En annan bra anledning till att spela på liveodds är för att se vilket väderförhållanden matchen spelas i. Är det kraftig vind och regn så är det ofta att detta ställer till problem för laget som spelar i motvind. Att kunna få information från kommentatorn samt expertkommentatorn kan bli en avgörande del av hur mycket du vågar spela för. Var noga att lyssna på vad expertkommentatorn säger då deras position på arenan ofta ger en bättre bild av matchen än om du sitter fram en tv.

👎 Vilka är nackdelararna med att spela på liveodds?

Nackdelarna med att spela live är att du ofta överanalyserar varje situation i matchen. En bra spelare lägger alltid sina spel innan matchen för att sedan fylla på eller säkra upp sina spel under matchens gång. Att börja överanalysera spelet är en riskfaktor när du spelar på liveodds.

En annan stor nackdel är att man genom att spela liveodds försöker att vinna tillbaka tidigare förluster. Att försöka vinna tillbaka förluster är ingen bra anledning till att lägga spelet. Troligtvis har du inte läst på tillräckligt om matchen och gör därför dåliga spel. Du ska heller aldrig försöka vinna tillbaka tidigare förluster, detta är ett tecken på att du kan vara spelberoende. Spela därför aldrig för pengar som du inte har råd att förlora.

🤷‍♀️ Varför ska man välja att spela på liveodds?

Att spela under tiden som matchen pågår är ett underhållande sätt att sätta sina fotbollskunskaper på prov. Fördelen mot att spela innan matchstart är att du här har möjligheten att få en känsla av hur spelarna presterar på planen innan du lägger ditt spel.

🤚 Vilka liveodds kommer vi att lista under Fotbolls EM 2022?

I samband med samtliga matcher som spelas under mästerskapet kommer du här hos oss kunna följa hur oddsen för matchvinnaren förändras hos spelbolagen. Det gäller då att hitta exakt rätt läge för att lägga ditt spel!

Uppdaterad 11 mars, 2024

Till toppen