Expekt

Italien tog sin andra raka seger i mötet med Schweiz. Laget är redan nu klara för EM-slutspel och detta mycket tack vare kvällens stora stjärna Manuel Locatelli.

Matchen var inte bara Italiens andra raka seger i EM, utan även lagets tionde raka match där man höll nollan. Slutresultatet skrevs till 3-0, vilket var mycket rättvist med tanke på den insats som Italien bjöd på.

Det första målet kom 26 minuter in i matchen när Sassuolo-mittfältaren Manuel Locatelli kunde göra sitt första mål för kvällen. Uppföljningen kom kort in i den andra perioden efter ett fint framspel av lagkamraterna där Barella är den som tilldelas assisten. Schweiz fick kort efter detta ett flertal lägen på reducering, men fullträffen kom aldrig. I slutminuterna lyckades Italien utöka sin ledning genom Ciro Immobile.

Italien är i och med dagens vinst det första laget som är klart för åttondelsfinal. Det återstår dock att se vilket lag de får möta, vilket delvis avgörs utifrån lagets egen insats i den sista matchen.

På söndag spelar lagen sina sista gruppspelsmatcher, där Italien möter Wales i uppgörelsen om gruppsegern. Schweiz får i sin tur möta Turkiet, där en vinst är ett måste för att ha en chans att nå slutspelet.

Uppdaterad 16 juni, 2021