Expekt

Idag släpps Sveriges egen EM-låt Flaggan i topp som framförs av Anis Don Demina och Sami Rekki, även känd under namnet SAMI.

Bakom låten står båda artisterna tillsammans med bland annat Anderz Wrethov som skrev Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest. Låten är i sann fotbollsanda och Don Demina själv beskriver låten som en glädjefull, hoppfull, peppig och glad fotbollsdänga som innehåller allt som man förväntar sig av en EM-låt.

”Jag älskar det svenska landslaget i fotboll och det är såklart en otrolig ära att få stå bakom den officiella EM-låten tillsammans med SAMI. För oss har det varit viktigt att alla i Sverige, oavsett vem du är, ska känna stolthet över den svenska flaggan. Flaggan i topp är en riktig banger, det ska bli så sjukt kul att få dela den med hela Sverige och att få supporta svenska landslaget i EM 2021 oavsett om det blir från TV-soffan eller läktaren. Nu ska bucklan med hem!” säger Anis Don Demina om låten i ett pressmeddelande.

Från första gången vi på SvFF hörde låten så kändes det helt rätt. Den ger precis den känsla som vi vet att många av våra supportrar känner kring landslaget: passion, stolthet och glädje. Att både Anis och SAMI verkligen brinner för fotbollen gör att det känns extra bra att det är just dom som gör låten” säger Helena Taube Rehnmark, Marknad och Försäljningschef Svenska Fotbollförbundet.

Här nedan kan du lyssna på låten via Spotify. Den 5 juni släpps dessutom en tillhörande musikvideo.

Uppdaterad 21 maj, 2021