Uppdaterad 3 juni, 2021

Pierre Bengtsson fick vid den första EM-uttagningen stå åt sidan för Martin Olsson. Men nu står det klart att försvararen missar EM till följd av sin skada och Pierre Bengtsson blir hans ersättare i EM. 

Martin Olsson drabbades av en spricka i vadbenet inför landslagets samling och har sedan dess inte kunnat spela fotboll. Han har därför gått en kamp mot klockan för att kunna delta i mästerskapet. Men nu står det alltså klart att Martin Olsson inte kommer att hinna bli frisk från sin skada och han missar därmed EM.

Ersättare till Olsson blir Pierre Bengtsson. Han kallades in till landslagets samling och lägret i Båstad redan inför Finlands matchen. Han lämnade sedan landslagets samling men fick beskedet att vara standby om skadan på Olsson inte skulle läka i tid. Och nu står det alltså klart att Pierre Bengtsson kommer att följa med det svenska landslaget till EM.

– Det var väldigt jämnt mellan Pierre och Martin redan vid trupputtagningen. Så jag vet att vi får in en mycket bra försvarsspelare med en fin vänsterfot som visat stor lojalitet mot laget. En fullgod ersättare till Martin, säger förbundskapten Janne Andersson.

Mittbacken Joakim Nilsson har också varit med under landslaget samling i Båstad men var inte med i den trupp som Janne Andersson presenterade. Han fanns med till följd av flera skador på backar och att spelare som Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson inte fanns tillgängliga. Nu står det klart att Joakim Nilsson reser hem och kommer inte att åka med det svenska landslaget till EM.