Leonardo Bonucci är en nyckelspelare i Italien och lagkapten imorgon. Under en presskonferens hyllade han sin lagkamrat till vardags, Alvaro Morata, till skyarna.

Imorgon är det dags för den första av två semifinaler i EM. I semifinalen på Wembley kommer två tungviktare i världsfotbollen att befinna sig, Italien och Spanien.

Lagen innehåller en drös med världsstjärnor som spelar med och mot varandra under säsongerna ute i Europas toppligor. Bland annat spelar Italiens mittback Leonardo Bonucci och Spaniens anfallare Alvaro Morata tillsammans i Juventus till vardags. Imorgon är de konkurrenter i olika tröjfärger, men respekten för varandra finns kvar. Italiens lagkapten väljer att hylla Spaniens målskytt till skyarna inför semifinalen.

– Morata är en vän, en exceptionell människa, en bra pappa, en bra målskytt och en av de bästa anfallarna i världen, säger Leonardo Bonucci på en presskonferens dagen innan match och fortsätter:

– Det kommer att bli stor spänning under semifinalen och vi måste vara fokuserade. Lyckligtvis spelar han med mig på klubbnivå.

Italiens lagkapten lägger också vikt på att Spanien har växt under turneringens gång och har ett spel som Italien måste se upp med. Men han är också tydlig med att Alvaro Moratas snabbhet är viktig att hålla koll på för italienarna. Och visst går det att förmoda att Bonucci som mittback kommer att ha en del duster med Morata som är anfallare i morgondagens semifinal.

Uppdaterad 6 oktober, 2021