Uppdaterad 23 juli, 2023

Sverige har tre representanter i UEFA Europa Conference League 2023/24. Nu har de tre svenska lagen fått den första lottningen till den andra kvalomgången där det blir tuffa motstånd för svensk del.

Under onsdagen lottades kvalomgången till Conference League-kvalets andra omgång, dit de svenska lagen går in. Djurgårdens IF, Hammarby IF och Kalmar FF inleder kvalspelet i sommar mot ett gruppspel i höst. Den 27 juli sparkas kvalomgång två igång och returen spelas 3 augusti. Det blir tuffa motstånd för svensk del, åtminstone för Stockholmslagen. Hammarby lottades mot den nederländska tabellfemman från i fjol: FC Twente från Enschede och Djurgården ställs mot den schweiziska tabellfyran Luzern. Två lag som är rankade högre än de svenska lagen.

För Kalmar FF blir det möte mot armeniska Pyunik. Armenierna spelade i den första kvalomgången (13 & 20 juli) och besegrade estniska Narva Trans och kommer nu efter det att utgöra KFF:s motstånd i den andra kvalomgången av Europa Conference League 2023/24.

Svenska lagens möten (omgång 2)

Matcherna spelas 27 juli och 3 augusti. Hammarby börjar borta och avslutar hemma. För Djurgården och Kalmar spelas den första matchen på hemmaplan innan den andra matchen spelas på bortagräs.

FC Twente – Hammarby IF

Djurgårdens IF – Luzern

Kalmar FF – Pyunik

Spelschema

Svensk tid.

27 juli:
Djurgårdens IF – Luzern
19:00

Kalmar FF – Pyunik
19:00

FC Twente – Hammarby IF
20:00

3 augusti:
Pyunik – Kalmar FF
17:00

Hammarby IF – FC Twente
20:00

Luzern – Djurgårdens IF
20:45