Expekt

Vivianne Miedema är Nederländernas stora stjärna i EM. Nu har en av världens bästa anfallare drabbats av Covid-19, bara dagar efter mötet med Sverige.

Nederländerna fick med ett bra resultat mot Sverige i EM-premiären som slutade 1-1. Men sedan dess har de regerande europamästarna haft tuffa dagar. Bara dagen efter mötet med Sverige så konstaterades Jackie Groenen covid-positiv. Och igår så tvingades lagkaptenen och målvakten Sari van Veenendaal lämna EM på grund av en axelskada.

Nu kommer nästa stora smäll för Nederländerna. Lagets stora stjärna, Vivianne Miedema, har testat positivt för Covid-19. Arsenal-stjärnan är en av världens bästa spelare och har haft ett stort tryck på sina axlar inför turneringen där många förväntar sig att hon ska vara med att hjälpa Nederländerna mot ännu en EM-medalj.

Men inför morgondagens möte med Portugal så konstateras Miedema alltså covid-positiv. Detta meddelar Nederländernas Fotbollförbund på Twitter. Anfallaren kommer att isoleras under de närmsta dagarna fram tills att hon testar negativt igen meddelar förbundet och missar den viktiga matchen mot Portugal imorgon.

Sverige möter Schweiz imorgon onsdag med matchstart 18:00. Matchen sänds i SVT:s kanaler. Nederländernas match mot Portugal startar 21:00 och sänds på C More.

Uppdaterad 12 juli, 2022