Uppdaterad 25 maj, 2021

Joachim Löw gör sitt sista ryck som tysk förbundskapten under EM i sommar. Nu har hans ersättare blivit presenterad. Efter EM tillträder Hans-Dieter Flick som förbundskapten för Tyskland. 

Under tisdagen blev det officiellt. Bayern Münchens succétränare Hans-Dieter Flick tar över det tyska herrlandslaget efter EM. Många har väntat på att nyheten ska bli officiell efter att Flick meddelade i förra veckan att han stiger av jobbet som tränare i den tyska storklubben. Och nu är det alltså klart med nytt jobb för tysken, då han får det ärofyllda ansvaret att leda det tyska landslaget, detta meddelar det tyska fotbollförbundet på sin hemsida.

Joachim Löw har varit tysk förbundskapten i 15 år. Som sin första assisterande tränare hade han just Hans-Dieter Flick mellan 2006 och 2014. Sedan dess har Flick haft andra uppdrag och Löw flankerats av andra tränare.

Men nu är alltså Flick tillbaka i det tyska landslaget, men i den största av roller. Enligt det tyska fotbollförbundet tillträder Flick redan den 1 juli, men han kommer inte ta över ansvaret ordentligt förrän Europamästerskapet är slut. Kontraktet är påskrivet fram till och med 2024.