Sveriges P07-landslag förlorade den sista matchen i EM-kvalets förstarunda mot Polen. En polsk vändning slutade i en 1-2-seger och en svensk andraplats i gruppen.

Under tisdagen spelade Sveriges P16-landslag sin sista kvalmatch i den första rundan av kvalet mot EM 2024 på Cypern. Sverige var inför matchen redan klara för nästa runda, Elite Round, men ville gärna slå Polen på fingrarna i kampen om förstaplatsen i gruppen.

Sverige tog ledningen i matchen genom Neo Jönsson som via en straffspark gav Blågult 1-0 efter 27 minuter. Men sent i andra halvlek vände Polen på steken. Först kom kvitteringen i den 81:a matchminuten och sedan avgörandet i den 86:e matchminuten vilket gav polackerna en 1-2-seger.

Sedan tidigare var båda lagen redan klara för Elite Round (sista kvalrundan) men Polen går dit som gruppetta och Blågult som grupptvåa. Lottningen till Elite Round genomförs den 7 december och kvalrundan spelas i mars 2024 för att avgöra vilka nationer som går vidare till U17-EM 2024 på Cypern.

Notera att endast Sveriges grupp är spelad i kvalspelet hittills. Lettland kan gå vidare till Elite Round som en av fem bästa treor men detta är inte klart förrän alla kvalgrupper är färdigspelade i slutet av november.