Expekt

När Janne Andersson presenterade sin EM-trupp fick Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson stå utanför EM-truppen. Men nu väljer förbundskaptenen att kalla in de båda spelarna. – Jag har kallat in Jocke och Pierre för att täcka upp fram till och med matchen mot Finland på lördag. Detta på grund av den situation vi har gällande backlinjespelarna, säger Janne Andersson i ett pressmeddelande. 

Förbundskaptenen Janne Andersson väljer att kalla in de båda backspelarna Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson till följd av att de svenska landslaget fortfarande har en del frågetecken på backsidan.

Martin Olsson fanns inte med i BK Häcken i helgens omgång i allsvenskan efter en skadekänning. Även Ludwig Augustinsson stod över lördagens match i sitt klubblag Werder Bremen. En match där Augustinsson fick se sitt lag åka ut Bundesliga från läktaren.

Så när landslaget idag samlades i Båstad för att ladda upp inför EM så finns därför Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson med i truppen.

En annan anledning till att spelarna kallats in är för att ytterligare två backar i form av Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson fortfarande är kvar i sina klubblag och ansluter till EM-lägret vid ett senare tillfälle.

Uppdaterad 24 maj, 2021