Playoff Nations League

De sexton lag som vinner sina respektive grupper i Nations League går vidare till ett playoff-spel där vinnarna belönas med varsin biljett till fotbolls EM. Dessa matcher spelas i mars 2020 och blir ett spännande sätt att ta ut de sista EM-lagen på.

I playoffspelen lottas de fyra gruppvinnarna inom varje division in i par som kommer att spela en match mot varandra, varifrån de två vinnarna går vidare till en slutlig avgörande match. De lag som står vinnande i varje division får delta i mästerskapet tillsammans med de tjugo lag som tagit sig dig via det vanliga kvalet.

Vilka lag som har förmånen att ha hemmaplan i de inledande matcherna avgörs utav deras tidigare prestationer i ligan, där det bättre laget får hemmaplan. Värdnation för de sista matcherna lottas fram. Om lag som vinner sina Nations League-grupper redan har kvalificerat sig till EM via det vanliga kvalet går deras plats i play-offen vidare till det bäst rankade laget i samma division. Skulle det inte finnas tillräckligt med lag ifrån divisionen att fylla ut playoff-spelet med, får ett lag ifrån en längre division chansen mot lag i en högre division.

De fyra lag som vinner playoff-spelet kommer vara på olika nivåer, då Nations Leagues ligor är baserade på lagens FIFA-ranking. ifrån A-ligan kommer ett utav de 12 bästa europeiska lagen få en biljett, samtidigt som ett utav de lägst rankade lagen kommer få en via playoffen i D-ligan.

3 personer har delat med sig av sina tankar.

  1. Jörgen johansson

    Om målskillnaden också är lika?

  2. Hej! Hur räknas de bästa 3:orna fram i slutspelet i sommar?

    • Hej Stefan! Enligt UEFA:s officiella regler kommer man att titta på vilka fyra grupptreor som har bäst poäng för att få fram de som går vidare. Om det är flera med samma poäng går man istället på målskillnad. Mvh / Redaktören

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.