Playoff Nations League

De sexton lag som vinner sina respektive grupper i Nations League går vidare till ett playoff-spel där vinnarna belönas med varsin biljett till fotbolls EM. Dessa matcher spelas i mars 2020 och blir ett spännande sätt att ta ut de sista EM-lagen på.

I playoffspelen möts lagen ifrån samma liga i dubbelmöten där man under två närliggande datum spelar en match på hemmaplan och en match på bortaplan. Det lag som under dessa två matcher samlat på sig flest mål går vinnande ur mötet och ett steg närmare en plats i EM.
I nästa omgång möts de två kvarvarande lagen ifrån vardera liga i ett nytt playoff-spel med liknande upplägg som det första. De fyra lag som står vinnande här i slutändan får delta i mästerskapet tillsammans med de tjugo lag som tagit sig dig via det vanliga kvalet.

De fyra lag som vinner playoff-spelet kommer vara på olika nivåer, då Nations Leagues ligor är baserade på lagens FIFA-ranking. ifrån A-ligan kommer ett utav de 12 bästa europeiska lagen få en biljett, samtidigt som ett utav de lägst rankade lagen kommer få en via playoffen i D-ligan.

 

3 personer har delat med sig av sina tankar.

  1. Jörgen johansson

    Om målskillnaden också är lika?

  2. Hej! Hur räknas de bästa 3:orna fram i slutspelet i sommar?

    • Hej Stefan! Enligt UEFA:s officiella regler kommer man att titta på vilka fyra grupptreor som har bäst poäng för att få fram de som går vidare. Om det är flera med samma poäng går man istället på målskillnad. Mvh / Redaktören

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *