Uppdaterad 15 september, 2021

Efter att många spelare redan slutat i landslaget efter EM så kommer nästa tråkiga besked för Janne Andersson. Premier League-backen Pontus Jansson slutar i Blågult.

Många äldre spelare valde att lämna det svenska landslaget med dystra besked efter sommarens Europamästerskap. Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Marcus Berg och Gustav Svensson tackade för sig efter en lång era i landslaget. Många trodde att det var stopp där. Men nu kommer nästa tråkiga besked.

Mittbacken Pontus Jansson väljer att sluta i Blågult och meddelar att EM blev hans sista mästerskap i den svenska landslagströjan.

– Ett av mina tuffaste beslut men dagen har kommit då jag lämnar över min plats i landslaget till någon annan. Ända sen min första samling, min första match, mitt första mästerskap, har jag alltid känt en otrolig ära att vara en del av svenska landslaget i fotboll. Jag har alltid känt en stolthet och en skyldighet att ge 100% varje gång man får chansen att representera sitt land och jag känner att jag gjort det fram tills idag oavsett om jag spelat, kommit in eller varit på bänken. Jag har alltid funnits där, spridit energi och gjort allt för att alla ska kunna prestera och om jag behövts har jag alltid varit redo, skriver Jansson på sin Instagram.

Till Svenska Fotbollförbundets hemsida säger mittbacken att det nu är dags för att fokusera på klubblaget och familjen i första hand. Pontus Jansson är till vardags lagkapten i Brentford som är nykomling i den engelska högstaligan Premier League. Det blev totalt 27 A-landskamper för Jansson i Blågult, däribland två EM-slutspel och ett VM.