Bet365

Uppdaterad 23 juni, 2021

Det blir publikfest till semifinalerna och finalerna i EM. UEFA:s president Aleksander Ceferin bekräftar nu att det kommer att vara över 60 000 fans på Wembley under turneringens tre sista matcher.

EM-slutspelets tre slutgiltiga och största matcher kommer att avgöras på Englands nationalstadion Wembley i London. Arenan har redan stått värd för matcher i gruppspelet och kommer även att få hålla i två åttondelsfinaler.

EM-festen kommer också att avslutas just på Wembley. Den 6 juli och den 7 juli spelas Europamästerskapens semifinaler på arenan i London, sedan spelas den stora finalen 11 juli, även den på Wembley.

Nu kommer beskedet att det kommer att bli en rejäl publikfest under finalmatcherna. Den brittiska regeringen och UEFA har nu kommit överens att man kommer utnyttja publikgränsen till 75 % av vad arenan kan ta in. Det innebär att semifinalerna i EM samt den stora finalen kommer att kunna ha drygt 60 000 åskådare på plats.

Tidigare var det bestämt att 40 000 skulle få se matcherna på Wembley, men nu ökar det alltså med drygt 20 000 åskådare. UEFA:s president Aleksander Ceferin berättar för Sky Sports att han är nöjd med hur den brittiska regeringen har hjälpt UEFA att skapa en så bra avslutning på EM som möjligt.


Irland - Nordirland