Expekt

Uppdaterad 19 januari, 2022

Landslagsmålvakten Robin Olsen har tillhört Championship-klubben Sheffield United under säsongen. Nu flyttar Olsen upp ett steg till Premier League-klubben Aston Villa, där han får Steven Gerrard som tränare.

Robin Olsen sökte länge efter en ny klubb under sommarens transferfönster, efter att Roma (som svensken tillhör) tydligt visat att svensken inte finns med i klubbens planer. Lösningen blev en utlåning till den nyligen nedflyttade Championship-klubben Sheffield United. Där har det gått trögt för både Olsen och hans lagkamrater som parkerar på en elfteplats i den engelska andraligan.

Men nu står det klart att Robin Olsen inte fullföljer säsongen med Sheffield. Landslagsmålvakten är istället klar för spel i Premier League och med Aston Villa. Birmingham-klubben ligger på plats 13 i Premier League och har nyligen anställt Liverpool-legendaren Steven Gerrard som tränare. Villa har förutom Robin Olsen kunnat stoltsera med värvningar av Philippe Coutinho och den franske landslagsmannen Lucas Digne under januarifönstret.

Olsen kommer att få kampera ihop med den argentinske förstamålvakten Emiliano Martinez, som är en av ligans bästa på sin position. En tuff utmaning för Olsen, som har för vana att ha ont om speltid förutom i landslaget. 

Övergången till Aston Villa är ett lån som sträcker sig säsongen ut. Enligt uppgifter i Italien så ska det finnas en köpoption på svensken också, för Aston Villa att utnyttja.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna