Expekt

Den svenska EM-anfallaren Robin Quaison kommer med största sannolikhet att lämna sin klubb Mainz under sommaren. Bundesliga-klubben meddelar att de låter Quaison lämna för andra äventyr.

Robin Quaison spelade samtliga Sveriges matcher i EM. Han hoppade in både mot Spanien och Slovakien och fixade den straff som Emil Forsberg satte dit, just mot slovakerna. I den tredje gruppspelsmatchen mot Polen fick Quaison starta, för att sedan agera inhoppare i åttondelsfinalen mot Ukraina.

Nu ser svensken ut att byta klubbmiljö. Robin Quaison kom till den tyska klubben Mainz 05 under säsongen 2017, men ser nu ut att lämna Tyskland efter fyra år. Quaisons klubb meddelar till dagstidningen Allgemeine Zeitung att de valt att acceptera att svensken vill lämna klubben.

– Vi tror att han är inställd på flytt. Vi har bestämt oss för att släppa Robin nu, säger Mainz sportchef Christian Heidel till Allgemeine Zeitung enligt Fotbollskanalen.

Enligt dagstidningen Allgemeine Zeitung ska lönekraven vara för höga för Quaison. Mainz kommer att genomgå en bantning av truppen, och sänka lönerna, något som inte passar svensken som tidigare har ryktats till större klubbar.

Det hetaste ryktet om Robin Quaison just nu är en potentiell flytt till Saudiarabien. Ryktet kom redan under gruppspelet i EM, och han har enligt saudiarabiska medier kopplats samman med Al-Ettifaq FC. Robin Quaison har tidigare under sin proffskarriär representerat Palermo i Italien, dit han anslöt från AIK 2014.