Betsson

Trots att Portugal åkte ut ur EM redan i åttondelsfinalen räckte fyra matcher för att inta segern i skytteligan. Inte alltför otippat är det Christiano Ronaldo som tar hem den gyllene skon.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel på dina EM-spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Två mål mot Ungern, öppningsmålet mot Tyskland samt dubbla fullträffar mot Frankrike i gruppspelsfinalen. Så summerar man enklast stjärnspelarens målprotokoll för årets fotbolls EM. Den sista fullträffen blev hans 109:e i landslagströjan, vilket gjorde att han tangerade det innestående världsrekordet för flest mål i ett landslag. Dessutom står han nu på totalt 14 EM-mål, en siffra som ingen annan lyckats nå upp till.

Det här är första gången som en spelare slås ut redan innan kvartsfinalen och slutligen vinner hela skytteligan. Ronaldo blev dock inte den enda spelaren som gjorde fem mål i årets turnering. Även Tjeckiens Patrik Schick lyckades med detta, men då Ronaldo även tilldelades en assist i mötet med Tyskland blir det han som ses som turneringens främste målskytt.

Det var flera spelare som lyckades göra fyra mål, däribland svenske Emil Forsberg och Englands Harry Kane, men då Frankrikes Karim Benzema gjorde sina mål på kortare speltid blir det han som intar listans tredjeplacering.


Newcastle United - Norwich City
        Betsson
Leeds United - Crystal Palace
        Betsson