Sedan tidigare står det klart att hela 60 000 åskådare tas in under de kvarvarande matcherna i fotbolls EM, däribland den stundande semifinalen mellan hemmalaget England och Danmark. Danskarna kommer dock ha svårt att få det välbehövliga stödet på läktarna. I en eventuell final kan det dock bli något lättare. 

I och med de strikta inresereglerna som finns i Storbritannien just nu är det inte möjligt för danskar att resan in i landet för att se den hissnande kampen på onsdag. Samtliga resenärer måste nämligen sitta i karantän i tio dygn innan de får röra sig fritt i landet, vilket gör att laget hamnar i samma sits som Sverige gjorde inför sin åttondelsfinal i Glasgow. Man får istället förlita sig på de danskar som redan befinner sig på plats i landet.

Kvoten för det danska laget har hamnat på 5 000 biljetter, som kommer kunna köpas av fans boende i Storbritannien. Detta går att jämföra med de resterande 55 000 biljetterna som finns till salu, där det engelska laget har alla möjligheter att fylla Wembley Arena med sina egna supportrar. Den danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand uttalade sig kring det hela efter segern i semifinalen.
– Jag hoppas Boris Johnson vaknar upp och släpper in flera tusen danska fans. Jag hoppas han tillåter det, säger Hjulmand.

Inför en eventuell EM-final kan det däremot bli lite enklare. Om Danmark mot alla odds skulle besegras England och ta sig hela vägen till finalen nästa söndag kommer man tillåta 1 000 danskar att resa in i landet enligt strikta regler med det enda syftet att se matchen. Enligt det danska fotbollsförbundet tillåter UEFA och den brittiska regeringen detta upplägg, där fansen befinner sig i en strikt bubbla och chartras in i England på ett eget flygplan kort innan matchen, för att sedan åka hem direkt efteråt.

På samma sätt som Danmark får Spanien och Italien klara sig utan sina inhemska fans på plats i London. Även dessa länder är gul-listade och kräver därmed att man sitter i karantän vid inresa. Om även dessa länder får möjlighet till inresande publik vid en eventuell EM-final återstår att se.

Samtidigt rapporterar The Times att den brittiska regeringen tillåter sponsorer och inbjudna VIP-gäster kan kringgå karantänsreglerna.