Uppdaterad 27 juni, 2023

Italienska Fiorentina och engelska West Ham ska göra upp om Conference League-turneringens andra titel i historien. Finalen spelas i Prag den 7 juni. Nedan ger vi er tv-tablån och information om sändningen på svensk mark.

AS Roma är den första och hittills enda klubb som har vunnit klubbturneringen Europa Conference League. Den 7 juni 2023 ska det andra klubblaget i historien nå titeln i Europas tredje största klubblagsturnering. Finalen i UEFA Conference League spelas i tjeckiska huvudstaden Prag och på Fortuna Arena (tidigare Eden Arena).

I Sverige så är det Viaplay som sköter sändningarna kring Europa League och Conference League och tv-bolaget kommer även att visa den stora finalen i nästa vecka. Med sändningsstart 20:00 kommer Niklas Jihde guida tittarna genom finalkvällen där Fiorentina eller West Ham ska få avsluta säsongen som vinnare. I studion finns Erik Niva och Bojan Djordjic som experter och matchen kommenteras av Robert Tennisberg tillsammans med expertkommentator Martin Åslund. Matchen sparkas igång 21:00 svensk tid. Den sänds både på Viaplay och i TV6.

Datum: Onsdag 7 juni 2023
Avspark: 21:00 svensk tid
Sändningen startar: 20:00
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay
Programledare: Niklas Jihde
Kommentator: Robert Tennisberg
Experter: Martin Åslund (kommentatorsbåset), Erik Niva & Bojan Djordjic (studio).