Expekt

Lagen i EM-grupp C har under kvällen spelat sina avslutande matcher och det står nu klart hur lagen placerar sig i tabellen efter de tre matchomgångarna. Nederländerna tog här en ny seger mot Nordmakedonien med 3-0 och kan obesegrade titulera sig som gruppvinnare.

Det andra mötet utspelade sig mellan Ukraina och Österrike slutade 1-0 till Österrike som därmed knep gruppens andraplats. Ukraina puttades samtidigt ner till en tredjeplats med tre poäng, samtidigt som jumboplaceringen intas av Nordmakedonien som går ur sitt första EM utan en enda poäng.

De möter lagen i slutspelet

Österrike placeras i och med sin placering in i åttondelsfinal 2, där de får ta sig an Italien som gick vinnande ur grupp A. Den matchen äger rum på lördag den 26 juni klockan 21:00 på Wembley Stadium i London.

Nederländerna, som redan innan dagens match var klara som gruppvinnare får i sin tur spela i åttondelsfinal 3 som spelas på söndag den 27 juni klockan 18:00. Matchen spelas i Budapest och man möter då en av grupptreorna ifrån grupp D, E eller F.

Om även Ukraina skulle ta sig vidare så väntar en match mot vinnaren i grupp E eller F, beroende på vilka andra grupptreor som avancerar.

Uppdaterad 21 juni, 2021