Österrike tog en viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats. Katharina Schiechtl och Katharina Naschenweng blev målskyttar i segern till 2-0 mot Nordirland.

Under måndagskvällen inleddes den andra omgången av gruppspelet i EM när Grupp A fortsatte. De två förlustlagen från omgång ett i form av Österrike och Nordirland ställdes mot varandra i en viktig drabbning. Matchen spelades på St. Marys Stadium i Southampton där Österrike tog kommandot direkt.

Nordirland försökte täcka ytor och frustrera Österrike som tidigt blev det bollförande laget. Efter drygt 20 minuter så kom också ledningsmålet för Österrike. En frispark slogs från hörnet av straffområdet och styrdes in av Katharina Schiechtl till 1-0.

Efter ledningsmålet så fortsatte Österrike att trumma på. I den andra halvleken så gjorde Nordirland sitt för att försöka med en anstormning då minst en poäng var väldigt viktig för att på något sätt ge sig själva chansen till att ta en kvartsfinalplats. Men istället för en kvittering för Nordirland så kom det definitiva avgörandet i matchminut 88 när Katharina Naschenweng gjorde 2-0 och punkterade matchen.

Österrike har därmed tagit sina första poäng i Grupp A och tar sig upp på tre poäng precis som Norge och England. De två topplagen möts dock ikväll där poäng ska delas ut och den andra gruppomgången i Grupp A fullbordas.

Uppdaterad 11 juli, 2022