Det svenska U23-landslaget på damsidan fick en smakstart på oktober månads landslagssamling. Seger med 2-0 mot Belgien efter mål av Loreta Kullashi och Cornelia Kapocs.

Under gårdagskvällen så spelade U23-landslaget en träningslandskamp på Österås IP i Hässleholm framför 751 åskådare.

Sverige mötte Belgien i en tillställning som skulle visa ett svenskt styrkebesked, även om det satt långt inne. Med 30 minuter kvar av matchen bytte Sverige in Linköpingsspelaren Cornelia Kapocs. Samme Kapocs skulle sätta det matchavgörande målet för Sverige i matchminut 77.

FC Rosengårds fixstjärna Loreta Kullashi fick bollen centralt, gjorde några överstegsfinter och slog en perfekt djupledspass till Cornelia Kapocs som i sin tur chippade bollen över målvakten till 1-0 för Sverige.

Det svenska klassmålet skulle dock inte bli matchens enda. En av matchens förgrundsfigurer Loreta Kullashi skulle få sätta ännu en prägel på matchen. I den 91:a minuten tog sig Stinalisa Johansson fram på högerkanten och slog in bollen längs med marken till just Loreta Kullashi som, efter lite stångande med Belgiens mittback, kunde rulla in 2-0 till Sverige.

Sverige vann alltså mot Belgien med 2-0 i Hässleholm. Nästa träningslandskamp för U23-landslaget är mot Norge den 25 oktober på bortaplan. Matchen går att se på Svenskfotboll.se.

Truppen för det svenska U23-landslaget hittar du här.