Semifinalerna i pojkarnas U19-EM har spelats och slutade i två målglada matcher – fem i varje – med en skräll och en utklassning.

Norge – Portugal 0-5
Norge tråcklade sig ur gruppspelet genom ett oavgjort resultat mot ett reservbetonat Spanien i sista gruppspelsmatchen. Här blev det dock alldeles för svårt och ett effektivt och chansskapande Portugal luckrade upp norrmännen gång på gång.

I halvtidsvilan hade portugiserna en tremålsledning efter mål av Gustavo Sa, Hugo Felix och Rodrigo Ribeiro, som kom att göra ett ytterligare mål i andra halvlek. Portugiserna var överlägsna i sin intensitet och slutresultatet 5-0 ganska rättvist i slutändan.

Italien – Spanien 3-2
Spanien var favoriter före matchen men Italien har en bra generation på gång. Som väntat ville Spanien ha bollen medan Italien stod för ett mer kontringsorienterat spel. Italien var dock klart bättre på att utföra vad man ville göra och skapade långt fler chanser än Spanien, trots ett stort spanskt bollinnehav.

Första halvlek blev dock mållös och första målet kom först i 52 minuten då Samuele Vignato. Spanien kvitterade några minuter senare, och de båda lagen turades om att göra mål fram tills Luca Lipani, Genoas lovande mittfältare och inhoppare i matchen, slutligen avgjorde i den 95:e minuten.

Final mellan Italien och Portugal på söndag
Resultaten innebär att Italien och Portugal möter varandra på söndag klockan 21.00 i vad som på förhand tycks vara en vidöppen match.

Uppdaterad 15 juli, 2023