Expekt

Imorgon ställs Sverige mot Slovakien i den andra gruppspelsomgången av EM. Nu meddelar Slovakiens förbundskapten Stefan Tarkovic att man har positiva coronafall i truppen.

Slovakien fick en flygande start på detta EM då man skrällde och vann mot Polen i EM-premiären med 2-1. I och med segern leder man Sveriges grupp efter den första omgången. Imorgon fredag spelar Sverige och Slovakien i Sankt Petersburg med matchstart 15:00.

Men slovakerna har fått lite hack i förberedelserna. Under en digital presskonferens under dagen meddelar Slovakiens förbundskapten Stefan Tarkovic att en spelare och en ledare har testats positivt för Covid-19.

– Vi gjorde tester i går och fick tillbaka två positiva resultat. De har isolerats och vi jobbar tillsammans med ryska hälsomyndigheter och UEFA för att följa protokollet och ta varje steg för att förhindra ytterligare smitta, säger förbundskaptenen Stefan Tarkovic enligt SportExpressen.

Spelaren i fråga är mittbacken Denis Vavro. Han spelade inte premiärmatchen mot Polen. Vavro tillhör den italienska storklubben Lazio men har varit på lån i Huesca den gångna säsongen. Enligt förbundskaptenen Stefan Tarkovic ska inte Denis Vavro känna några symptom, utan hälsan är i bra skick. Han och ledaren som var positiva på covid-testerna hålls båda i karantän och skilda från den övriga truppen.

Uppdaterad 6 oktober, 2021