Här kommer vi att presentera all information om slutspelet under U21 EM 2021. Till slutspelet avancerar de lag som gör bäst ifrån sig i gruppspelet. Varje match här är direkt avgörande för om man tar sig vidare eller ej, så det gäller för lagen att verkligen göra sitt bästa här.

Slutspelsträd U21 EM 2021

Här kommer vi att presentera ett slutspelsträd där du kan följa lagen i vägen mot guldet. När spelschemat är spikat kommer vi även lägga upp datum och tider för matcherna som kommer att avgöras.

Vilka lag går till slutspelet?

I U21 EM deltar sammanlagt 16 nationer som inledningsvis spelar ett gruppspel där lagen lottats in i fyra grupper om fyra. För att garanterat avancera till slutspelet gäller det att man placerar sig högst upp i sin tabell, då alla gruppvinnare belönas med en plats här.

Slutspelet bestod tidigare av två semifinaler och efterföljande medaljmatcher, vilket innebär att det tidigare fanns plats för ett ytterligare lag att medverka. Vem detta blev avgjordes genom att man jämförde lagen som kommer tvåa i sina grupper, där den främsta nationen fick spela vidare. Hur upplägget för slutspelet kommer att bli nu när antalet lag utökas till U21 EM 2021 återstår att se.