U21 EM 2019

/U21 EM 2019
U21 EM 2019 2018-04-10T11:15:20+00:00

Vartannat år så hålls U21-Europamästerskapet i fotboll där landslag med spelare under 21 år gör upp mot varandra. Jämt emot den vanliga EM-turneringen deltar här endast 12 lag, som plockats ut av totalt 54 nationer. Laget som är värdnation är alltid direktkvalificerad och övriga elva lag plockas ut via ett kvalspel. EM-turneringen fungerar även som ett kval till det kommande OS-spelet i fotboll de år som turneringen spelas med ett efterföljande olympiskt mästerskap.

År 2019 kommer U21-EM att spelas i Italien mellan den 16-30 juni. Detta blir den 22:a turneringen i ordningen där 12 landslag kommer att delta. Vilka 12 dessa blir står klart efter att det pågående kvalet är avslutat. Under åren har vårat svenska U21-landslag tagit hem en silvermedalj 1992, samt att man vann hela turneringen 2015. Finalmotståndet var då Portugal, som man besegrade i ett mycket spännande straffdrama. Sverige har dessutom stått som värdnation till mästerskapet en gång (2009)

Här hittar du all information om kvalet till U21 EM 2019

Om turneringen
Totalt deltar tolv nationer i turneringen som inleds med ett gruppspel. Här delas lagen in i tre grupper om fyra där alla möter varandra.Vinnarna och den bästa grupptvåan går sedan till semifinal där vinnaren i grupp A möter tvåan i grupp B/ eller vinnaren i grupp C, samt att vinnaren i grupp B möter tvåan i grupp A/C eller vinnaren i grupp C. Vinnarna i dessa matcher går efter det vidare till final.

Vilken kanal som kommer att köpa rättigheterna för att visa mästerskapet är ännu oklart.

U21 EM 2017
Senast som mästerskapet spelades var sommaren 2017. Sverige var ett utav de deltagande länderna, men slutligen var det Tyskland som tog hem mästerskapet.

Här hittar du tabellerna för mästerskapet
Här hittar du resultaten från de spelade matcherna
Här hittar du spelschemat för hela mästerskapet
Här hittar du tv-tiderna för samtliga matcher
Här kan du läsa mer om slutspelet

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng