Den 23:e upplagan av U21 EM ägde rum i Ungern och Slovenien och blev ett lite annorlunda mästerskap. Förutom att man här utökade mästerskapet från att ha plats för 12 till 16 nationer, spelade man gruppspelet och slutspelet vid olika perioder. Anledningen till detta var Coronapandemin som försköt en mängd olika turneringar i fotbollens kalender. Gruppspelet pågick mellan 24-31 mars och mellan 31 maj och 6 juni avgjordes slutspelet.

Dessa lag stod på prispallen i U21 EM 2021:
Guld: Tyskland
Silver: Portugal

Kvalet till U21 EM 2021

I kvalet deltog 53 nationer som alla hade som mål att ta sig till mästerskapet. De deltagande nationerna lottades in i nio grupper om fem eller sex lag, där alla mötte varandra på både hemma- och bortaplan. En del lag spelade sina inledande matcher redan i mars 2019, men kvalet kom igång mer ordentligt under hösten 2019. De sista och avgörande matcherna spelades sedan i oktober 2020.

De lag som vann sina kvalgrupper gick direkt till EM tillsammans med de fem bästa grupptvåorna. Från början skulle endast den bästa grupptvåan avancera direkt till mästerskapet, samtidigt som övriga grupptvåor skulle göra upp om de sista EM-biljetterna i en playoff. Dessa matcher fick dock ställas in i och med pandemin och de fyra näst bästa grupptvåorna gick därmed direkt till EM de med.

Sverige placerade sig på en fjärdeplats i grupp 1 och missade därmed U21 EM 2021.

Laddar...

Samtliga lag som gick vidare från kvalet från respektive grupp var:
Grupp 1: Italien och Island
Grupp 2: Frankrike och Schweiz
Grupp 3: England
Grupp 4: Tjeckien och Kroatien
Grupp 5: Ryssland
Grupp 6: Spanien
Grupp 7: Nederländerna och Portugal
Grupp 8: Danmark och Rumänien
Grupp 9: Tyskland

Gruppspelet

Turneringens gruppspel pågick mellan den 24-31 mars och de 16 deltagande lagen lottades in i 4 grupper om 4 lag där alla lag mötte varandra en gång. De två bästa laget i varje grupp gick vidare till slutspelet.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Laddar...

Slutspelet

Drygt två månader efter att gruppspelet ägt rum, samlades de åtta bästa lagen igen för att göra upp i slutspelet. Här kunde Tyskland knipa sin tredje titel.

Laddar...