I Slovakien pågår just nu herrarnas U19-mästerskap där åtta nationer deltar för att göra upp om den 69:e juniortiteln. Gruppspelet är nu avklarat och kvar är fyra lag som kliver in i turneringens slutskede.

Det var under helgen som den sista gruppspelsomgången ägde rum och det finns två lag som gått felfritt genom sina möten. Frankrike och England toppar sina grupper efter tre raka segrar, där det engelska laget dessutom lyckats med bedriften att nolla samtliga av sina motståndare. I den sista kampen stod Israel på andra sidan planen och ett tidigt mål från Liam Delap räckte för att säkra vinsten. Tack vare resultatet i den andra matchen kunde dock även Israel säkra ett avancemang som grupptvåa, precis som Italien i grupp A.

Så slutade grupperna i U19 EM 2022

Grupp A

  1. Frankrike, 9 poäng
  2. Italien, 6 poäng
  3. Slovakien, 3 poäng
  4. Rumänien, 0 poäng

Grupp B

  1. England, 9 poäng
  2. Israel, 4 poäng
  3. Österrike, 3 poäng
  4. Serbien, 1 poäng

Nu väntar två semifinaler som spelas tisdagen den 28 juni, där Frankrike möter Israel samtidigt som England ställs mot Italien. Dessutom kommer grupptreorna Slovakien och Österrike mötas i en placeringsmatch där segraren belönas med en plats i U20 VM, precis som lagen som gått till slutspel.

Finalen i U19 EM 2022 avgörs på fredag den 1 juli.

Uppdaterad 27 juni, 2022