Bet365

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Sverige kommer att spela åttondelsfinal den 29 juni, mot Ukraina. Om Sverige tar sig vidare från den matchen står det nu klart vilka Sverige kommer att få möta i en eventuell kvartsfinal och framåt.

Den svenska glädjen var total igår (onsdag) när Sverige bärgade gruppsegern i Sankt Petersburg. Viktor Claesson avgjorde matchen under övertidens sista minuter, och Janne Andersson kunde stolt och rörd uttrycka efter matchen att de svenska spelarna var krigare.

I och med gruppsegern fick Sverige möta Ukraina. Det ger först och främst Sverige en av EM:s grupptreor i åttondelsfinal, och inte en grupptvåa eller gruppetta. Men en viktig detalj är att Sverige får vila två dagar extra jämfört med om man hade kommit på en tredjeplats i Grupp E, något som kan vara fördelaktigt.

Slutspelsträdet för hela EM är nu klarlagt. Om Sverige vinner sin åttondelsfinal mot Ukraina, så kommer man att ställas mot England eller Tyskland i Rom. Sedan följer flera scenarier, där Sverige bland annat kan ställas mot Danmark i en eventuell semifinal och så vidare. Nedan går vi igenom alla potentiella utgångar.

Vilka kan Sverige få möta i en kvartsfinal?

Om Sverige lyckas med att slå Ukraina den 29 juni, så har Sverige två potentiella motståndare i en kvartsfinal. Sverige kommer, vid vinst, att få möta Tyskland eller England. De två bjässarna ställer upp i ett rejält klassiker-möte på Wembley bara tre timmar innan Sveriges avspark. In till Sveriges match den 29 juni, kommer vi alltså precis ha fått reda på vilket land av Tyskland eller England som har tagit sig vidare till kvartsfinal, och därmed får möta Ukraina eller Sverige.

Motståndare i en potentiell kvartsfinal:
Tyskland/England

Vilka kan Sverige få möta i en semifinal?

Om Sverige lyckas med att avancera till semifinal, så ska man då ha slagit Ukraina i åttondelsfinal, sedan Tyskland eller England i sin kvartsfinal. Då väntar fyra potentiella motstånd för Sverige. Samtliga semifinaler kommer att spelas på Wembley i London. Lyckas Sverige ta sig dit, så kan man få möta Danmark i ett skandinaviskt derby bland annat. Det förutsätter i sådana fall att Danmark har vunnit sin åttondelsfinal mot Wales och kvartsfinalen mot Nederländerna eller Tjeckien i nästa skede. Just Nederländerna, Tjeckien och Wales är de övriga tre potentiella motståndarna i en semifinal för Sverige.

Motståndare i en potentiell semifinal:
Danmark/Wales
Nederländerna/Tjeckien

Då kan Sverige spela om man tar sig vidare:

Kvartsfinal: 

3 juli, 21:00

Sverige/Ukraina – Tyskland/England

Semifinal:

7 juli, 21:00

Sverige/Ukraina/Tyskland/England – Nederländerna/Tjeckien/Danmark/Wales

Final:

11 juli, 21:00